*Nettavisen* Nyheter.

Bush vil lage nye atomvåpen

Foto: (EPA)

USAs president George W. Bush har undertegnet en ny lov som åpner for millioner av dollar til forskning på nye generasjoner av atomvåpen.

Talsmannen for Det hvite hus, Scott McClellan sa mandag at Bush har undertegnet det nye energibudsjettet, som inkluderer midlene til utvikling av små atomvåpen som kan brukes mot bunkere.

De nye bombene skal kunne slippes fra både bombefly og jagerfly. En av utfordringene til forskerne er å skape et skall som er hardt nok til at bombene kan overleve gjennom tjukke lag med stein, fjell og sement før de eksploderer i bunkrene.

Det bevilges også penger til å utvikle atomvåpen med lavere ytelse som ekspertene mener kan brukes til svært målrettede angrep. Begge bombene anses å være nyttige verktøy i det USA kaller forkjøpskriger mot terrorister.

Likevel har Kongressen etter press fra nedrustningstilhengere gitt Bush bare rundt halvparten av pengene han ba om til utvikling av de nye atombombene.

Både flertallet i Kongressen og fredsbevegelsen frykter at Bush med forskningsprogrammet er i ferd med å svekke forbudet mot testing av atomvåpen.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag