RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters)

Bush vil presse Cuba

USAs president George W. Bush akter å øke presset på Cuba for å svekke regimet til Fidel Castro.

Det kunngjorde presidenten I en tale til kongressmedlemmer og eksilcubanere i Det hvite hus. Bush sa at han vil skjerpe forbudet mot at amerikanske borgere besøker Cuba og gi flere cubanske immigranter tillatelse til å komme til USA, melder NTB-AFP-Reuters.

Strengere restriksjoner
Bush sa han allerede har bedt finansdepartementet om å håndheve strengere restriksjonene som allerede finnes mot at amerikanske borgere reiser til Cuba.

USA kan ikke nekte sine borgere friheten til å reise hvor de vil, men forsøker å hindre at de drar til Cuba ved å gjøre det ulovlig for amerikanere å bruke amerikanske penger på den kommuniststyrte øya, dersom de ikke har dispensasjon fra finansdepartementet.

Flere visa
Bush sa at han vil øke antall visa som gis til cubanske immigranter, slik at flere cubanere kan reise trygt til USA. I dag deler USA ut 20.000 visa til cubanere gjennom et årlig lotteri.

Bush kunngjorde sin strengere linje overfor Cuba mens han er i ferd med å forberede valgkampen foran presidentvalget neste år. Florida, der det bor mange eksilcubanere, blir en nøkkelstat i valget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere