Bush vil se alle bildene

En rasende president George W. Bush krever å få se alle bilder og videoer av mishandlingen av irakiske fanger.

10.05.04 10:02

Bush har bedt forsvarsminister Donald Rumsfeld om å få alle bilder og opptak som finnes av fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengslet i Bagdad.

- Presidenten ble tatt på sengen av de første TV-bildene og har ikke tenkt å la det skje igjen, sier en kilde i Det hvite hus til nettstedet Drudge Report.

Mandag skal Bush besøke det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon. Det er ventet at han vil komme med en uttalelse etter besøket, melder BBC.

Hunder
Magasinet The New Yorker, som først trykket historien om mishandlingen i fengslet, har kommet med nye bilder og detaljer av mishandlingen. Blant bildene er ett av en fange som blir truet av voktere med hunder (se bildet). I et nytt bilde, tatt noen minutter senere, ligger fangen på gulvet og vrir seg i smerte.

- Blodet renner fra beinet, mens en soldat sitter på fangen med kneet presset inn i ryggen på ham, heter det i artikkelen fra gravejournalisten Seymour Hersh.

I kongresshøringen fredag advarte Rumsfeld at det fantes mange flere bilder og også en video av mishandlingen i Abu Ghraib-fengslet i Bagdad. Lederen for Senatets forsvarskomité sa søndag at kongressen nå må forberede seg på å se det som er beskrevet som "sadistiske" bilder.

- Bør gå
Samtidig uttrykker en ledende republikaner, senator Chuck Hagel fra Nebraska, sviktende tillit til forsvarsminister Donald H. Rumsfeld og general Richard Myers. Han spør om det er riktig at de to får beholde jobbene sine i kjølvannet av fange-skandalen.

President George W. Bush har forsvart Rumsfeld og sagt at han blir værende i regjeringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.