*Nettavisen* Nyheter.

Bush vil styrke dollaren

President Bush vil få en slutt på den svake dollarutviklingen.

10.06.08 16:46

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den amerikanske dollaren har svekket seg mye den siste tiden mot de viktige valutaene. Svekkelsen vekker nå bekymring hos den amerikanske presidenten som ønsker at situasjonen endres.

NA24 - din næringslivsavis

Sist gang myndighetene blandet seg inn i valutamarkedet var høsten 2000, da USA solgte dollar for å støtte den svake euroen. Denne gangen er det dollaren som trenger «hjelp».

Styrket dollar i «alles» interesse
- En sterk dollar er i nasjonens interesse. Det er av interesse for den globale økonomien, sa President Bush utenfor det hvite hus, ifølge cnnmoney.com.

Den vanskelige økonomiske situasjonen USA er i nå legger et ekstra press på myndighetene.

- Mange amerikanere er bekymret for vår økonomi. Jeg kan forstå hvorfor. Bensinprisene er høye, energiprisene er høye, sa Bush.

Dollarkjøp eller økt rente
De amerikanske myndighetene kan direkte intervenere i valutamarkedet ved enten å kjøpe dollar eller ved å øke rentene. Sistnevnte vil by på utfordringer sett i lys av den amerikanske økonomiske situasjonen med økt arbeidsledighet og et urolig boligmarked.

Dollaren har styrket seg mot den norske kronen tirsdag og en dollar koster nå 5,13 kroner. Dollaren har også styrket seg mot euroen, og en euro koster tirsdag 1,55 dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.