*Nettavisen* Nyheter.

Bussjåfører solgte falske billetter

Dansk politi har pågrepet 28 bussjåfører og anklaget dem for å selge falske billetter.

17.09.04 17:56

En rekke sjåfører i busselskapet Connex har ifølge politiet satt handel med falske billetter i København-området i system: De kjøpte falske billetter hos bakmenn til halv pris og solgte dem til intetanende kunder. Overskuddet puttet sjåførene i egne lommer.

28 sjåfører er pågrepet og siktet for dokumentfalsk. Hos seks av de siktede har politiet funnet 5.000 falske billetter.

En av sjåførene som ble fremstilt for varetektsfengsling fredag, nektet bedrageri, men innrømmer at han har solgt noen falske billetter.

Kollektivselskapene i København-området, HUR, frykter de har tapt flere millioner kroner i billettinntekter. Selskapene går nå gjennom sine sikkerhetsprosedyrer.

Ukjent omfang
Kriminalinspektør Sten Skovgaard fra politiet i Glostrup vet ennå ikke hvor stort omfang salget av falske billetter har hatt.

- Vi vet ikke om det er toppen av isfjellet eller om vi har avdekket hele omfanget, sier han.

Skovgaard sier han håper politiet kan finne fram til hvem som har laget billettene gjennom avhør av de anholdte sjåførene.

Han understreket også at det er vanskelig å fastsette et bestemt beløp som busselskapet kan ha blitt snytt for. HUR er i gang med å sammenligne passasjertall for å prøve å belyse omfanget nærmere.

Visedirektør Jan Vinther i Connex forsikret passasjerene om at arrestasjonen av 28 sjåfører ikke ville gå ut over driften.

- Tallet 28 virker ikke skremmende. Det kan vi håndtere. Men vi vil selvfølgelig gjøre alt vi kan for å unngå driftsforstyrrelse. Vi bare setter inn andre sjåfører, sier han.

Ikke første gang
Det er ikke første gang det svindles med falske billetter i kollektivtrafikken i hovedstadsområdet.

For to år siden oppklarte politiet en bedragerisak der et stort antall klippekort ble solgt fra kiosker og asylmottak i København-området.

En gruppe palestinere ble dømt for å ha fraktet klippekortene fra Bulgaria til Danmark, for narkotikahandel og for produksjon av falske pass som endte hos terrormistenkte i Tyskland.

Saken førte til at det ble slutt på salg av klippekort fra vanlige kiosker. Kortene kan nå bare kjøpes fra godkjente salgssteder som DSBs billettutsalg, 7-11-kiosker og supermarkeder. Tapet kom opp i flere millioner kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.