RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bussulykke stanset kronprins Haakon

(Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX POOL)
En bussulykke som krevde minst 35 menneskeliv satte en stopper for kronprins Haakons åpning av en skole tirsdag.

Etter planen skulle kronprins Haakon åpne en ny skole i en landsby nord i Tanzania under sitt besøk i landet. Men en bussulykke som krevde minst 35 menneskeliv satte en stopper for innvielsen tirsdag.

Bussen var på vei fra landsbyen Mbarika til Mwanza da den lørdag braste utfor en bru og ned i Mwanza-elven, ikke langt fra landsbyen Ng’obho der kronprinsen etter planen skulle åpne en ny landsbyskole tirsdag. Flere av de omkomne kom fra landsbyen som kronprinsen skulle ha besøkt.

Minst 35 av menneskene som var om bord på bussen druknet, skriver den tanzanianske avisa The Guardian. Også sjåføren var blant de omkomne, mens ni personer overlevde ulykken. Det er imidlertid usikkert hvor mange passasjerer som var på bussen, og dødstallene kan komme til å stige, sier fylkesmannen i regionen Daniel ole Njoolay.

Det har vært mye regn i området, og det er store oversvømmelser i Mwanza-elven. Ulykken er en av de verste i Tanzania på flere år.

Den norske ambassaden i Dar-es-Salaam fikk først vite om ulykken mandag, og valgte å endre kronprinsens program, opplyser avdelingsdirektør i Utenriksdepartementet Kåre Stormark.

Kronprinsen var ventet til Tanzania tirsdag for et fire dagers besøk i landet som goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram (UNDP).

Etter planen skulle kronprinsen møte Tanzanias president Benjamin Mkapa tirsdag. Men også dette møtet er tatt ut av programmet, fordi presidenten måtte reise til Dodoma for å møte i parlamentet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere