*Nettavisen* Nyheter.

Byråkrat blir Blairs nye info-sjef

Tony Blair vil hente sin nye info-sjef fra embetsverket.

Den nye medieansvarlige blir ingen politiker, men en byråkrat med rang av departementsråd, kunngjorde kontoret til den britiske statsministeren onsdag ifølge NTB-AFP.

Omleggingen av informasjonsmaskineriet i mer politisk nøytral retning kommer etter at Blairs gamle pressesjef og fremste "spinndoktor", Alistair Campbell, gikk av sist fredag. Blair har allerede utnevnt en ny personlig medierådgiver, David Hill.

Men i tillegg skal det utnevnes en offisiell talsmann eller -kvinne, som også skal uttale seg på vegne av embetsverket. Det betyr at vedkommende selv må ha rang av embetskvinne eller -mann på høyeste plan, het det i onsdagens kunngjøring.

Alistair Campbell hadde lenge snakket om å slutte, men hans avgang i forrige uke blir satt i sammenheng med den harde kritikken mot Blairs maktapparat etter våpeneksperten David Kellys selvmord. Dødsfallet granskes nå av en egen kommisjon ledet av Lord Hutton.

Blair og Campbell har begge blånektet for at en etterretningsrapport om irakiske våpen ble "spritet opp" for å styrke argumentene for en krig mot Saddam Hussein. Det var beskyldninger om lekkasje av denne rapporten som førte til at David Kelly tok sitt eget liv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.