RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byråkrat drept i Russland

Foto: Forsvaret (FMS)
En regional skatteinspektør i Russland ble skutt og drept utenfor Moskva fredag.

Tatjana Gomonova var regionalsjef for skattemyndighetene i Russland. Hun ble skutt i hodet og i brystet da hun var på vei fra sitt hjem i Sergijev-Posad, som ligger syv mil nordøst for Moskva, fredag, melder det russiske nyhetsbyrået Tass, ifølge Dagens Nyheter.

Drept på grunn av jobben
Det antaes at hun ble drept på grunn av arbeidet hennes. Dette er ikke første gang at russiske myndighetspersoner er blitt drept. Den russiske visesentralbanksjefen Andreij Kozlov (41) ble skutt og drept på en idrettsplass i Moskva 13. september. Han ble angrepet av to væpnede menn, og sjåføren til Kozlov døde på stedet, mens Kozlov selv døde av skadene på sykehuset.

Bestillingsdrap
Mordet på Andreij Kozlov er bare ett av flere bestillingsdrap i Russland i løpet av høsten. I midten av september ble Anatoly Voronin (55), økonomidirektør i Itar-Tass, funnet drept i sin leilighet sentralt i Moskva. Uken før ble den russiske journalisten Anna Politkovskaja drept utenfor sin leilighet i Moskva. Hun jobbet for avisen Novaja Gazeta og var kjent for sine reportasjer om russiske overgrep i Tsjetsjenia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere