RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bytter ut kameljockey med robot

(Scanpix)
I et forsøk på å få slutt på at barn kidnappes og brukes som kameljockeyer, planlegger Qatar å bytte ut alle jockeyene med roboter.

Denne uken var den sveitsiske konstruktøren i Qatar for å teste ut den første roboten, melder nyhetsbyrået AP. Roboten, som heter Kamel, red en veddeløpskamel i nesten 2,5 kilometer, og i en hastighet på over 40 kilometer i timen. Roboten styres ved hjelp av fjernkontroll fra en følgebil.

Qatars hersker har besluttet at alle kameljockeyer skal erstattes med roboter innen 2007. Bak beslutningen ligger press fra menneskerettsorganisasjoner, som er bekymret over at barn helt ned til fireårsalderen kidnappes eller selges for å brukes som jockeyer. Ungene sultes i forkant av løpene for at de skal veie minst mulig under konkurransen.

Kamelløp har lange tradisjoner i araberstatene. Det er forbudt å vedde på hvem som vinner, men for vinneren vanker det flotte pengegaver fra sponsorene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere