RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

California håper på været

(AFP)
Sist oppdatert:
Vinden er i ferd med å løye over Californias skogbranner, men først torsdag er det meldt om en ordentlig værendring som gjør slukkingsarbeidet lettere.

15 mennesker har hittil mistet livet i den verste skogbrannen i California på ti år. 50.000 er evakuert fra sine hjem, mens over 1100 hjem er ødelagt av ilden.

Brannene har blitt drevet raskt framover av sterke vinder, og tørt varmt vær. Tirsdag har temperaturen i området sunket, og vinden har løyet betraktelig, noe som gir brannmannskapene håp.

- Forholdene er fortsatt ille, men ting har bedret seg, sier kaptein Martin Svage i Los Angeles-brannvesenet til CNN.

Den såkalte Santa Ana-vinden har gjort brannene vanskelige å kontrollere. Meteorologene opplyser at været tirsdag gradvis vil bli kjøligere og fuktigere, samt at vinden vil minske i styrke. Men først torsdag vil det bli en dramatisk bedring i værsituasjonen.

Skogbrannene herjer i et belte fra den meksikanske grensen og til forstedene nord for Los Angeles. President George W. Bush har erklært Sør-California for et katastrofeområde, og åpner dermed for statlige midler til gjenoppbygging av hus og eiendommer etter brannene.

Totalt er det registrert ti branner. Politiet mener at minst to av brannene skyldes bevist ildspåsettelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere