RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

California saksøker McDonalds

Sist oppdatert:
Statsadvokaten i California går til søksmål mot blant andre Mc Donalds for å tvinge pommes frites-produsentene til å advare mot kreftfaren i produktet.

Søksmålet ble fredag oversendt til Los Angeles Superior Court, melder CNN. Statsadvokat Bill Lockyer vil tvinge produsentene til å advare konsumentene mot det kreftfremkallende stoffet akrylamid, og å informere om hvor mye av dette stoffet produktene inneholder. Stoffet dannes under produksjonen av friterte potetprodukter.

Lockyer navngir blant andre gigantkjedene McDonalds og Wendys, samt store produsenter av potetgull som PepsiCo Frito-Lay Inc og Procter & Gamble Co.

- Jeg vet av personlig erfaring at selv om disse produktene ikke trenger å være en del av et sunt kosthold, så smaker de godt. Men jeg og andre konsumenter bør ha den informasjonen vi trenger om maten vi spiser, sier han.

Statsadvokaten mener at selskapene har brutt en lov av 1986 som krever at det skal advares mot eventuelle giftstoffer som forbrukere blir eksponert for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere