RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cameron: - En veldig sterk natt for De konservative

Mye tyder på at statsminister David Cameron og De konservative har gjort et bedre valg enn forventet. Sterkt, konkluderer Cameron da han talte til valgkretsen sin fredag morgen
Mye tyder på at statsminister David Cameron og De konservative har gjort et bedre valg enn forventet. Sterkt, konkluderer Cameron da han talte til valgkretsen sin fredag morgen Foto: Toby Melville (Reuters / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
- Dette er klart en veldig sterk natt for De konservative, sa David Cameron om det som ser ut til å bli et godt valgresultat for britenes statsminister og hans parti.

Cameron talte for velgerne i valgkretsen Witney, der han beholdt sitt parlamentssete.

- Takk til apparatet som har jobbet så hardt her og rundt om i landet. Takk til folkene i West Oxfordshire, det er en stor ære å jobbe for dere, sa han.

Cameron understreket at det var for tidlig å si hva resultatet blir til slutt, men var tydelig tilfreds med valget så langt.

- Mitt mål forblir enkelt: Å styre på vegne av alle.

- Jeg skal ikke skuffe dere, lovet han velgerne.

De siste opptellingene viser at De konservative og statsminister David Cameron ligger i tet med 316 representanter foran Ed Milibands Labour med 239 representanter. For Cameron er det 10 bedre enn for fem år siden, mens Miliband kan ha tapt hele 19 seter.

Dersom tallene stemmer vil David Cameron og De konservative gjøre det beste valget en sittende regjering har gjort siden Thatcher i 1983. Ifølge The Times snuser De konservative på rent flertall.

Med 239 representanter vil Labour gjøre sitt dårligste valg siden 1987.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere