*Nettavisen* Nyheter.

Cameron mener Labour har tapt sitt mandat

Foto: Lefteris Pitarakis (Ap)

Labour har tapt sitt mandat til å regjere i Storbritannia, mener David Cameron. Vi styrer videre, svarer Labour.

07.05.10 10:34

- Jeg mener det allerede er klart at Labour har tapt sitt mandat til å regjere dette landet, sa Cameron i sin takketale natt til fredag da det var klart at han selv var gjenvalgt til Underhuset.

Ifølge Cameron var det fortsatt uklart hva utfallet av valget ville bli på landsbasis, men han lovte å arbeide for en stabil regjering.

LES OGSÅ:- Dette hadde jeg ikke trodd

- Vil alltid arbeide
Cameron takket velgerne som hadde stemt på ham.

- Hva enn som skjer i kveld, og hva enn framtida bringer, vil jeg alltid arbeide hardt som parlamentariker for dere, sa han til dem.

Ifølge en valgdagsmåling ligger De konservative an til å bli det største partiet i Underhuset med 305 av i alt 650 seter. Labour går ifølge målingen kraftig tilbake til 255 seter. Ingen partier ligger an til å få rent flertall.

Kraftig tilbake
Labour går kraftig tilbake i valget i Storbritannia, men vil likevel forsøke å beholde regjeringsmakten, antyder kilder i partiet.

Labour ligger ifølge en valgdagsmåling an til å få 255 seter i Underhuset etter valget. Det er kraftig tilbakegang og langt fra de 326 setene partiet må ha for å få rent flertall.

Næringsminister Peter Mandelson, som regnes som partileder og statsminister Gordon Browns nestkommanderende, antyder at det kan bli aktuelt å forsøke å danne regjering med støtte fra Liberaldemokratene.

- Vi er åpenbart villige til å vurdere dette, sa han til Sky News.

Han understreket at den sittende regjeringen ifølge Storbritannias forfatning har førsteretten til å forsøke å danne ny regjering når ingen partier får rent flertall i Parlamentet.

Også energiminister Ed Miliband sa det kunne bli aktuelt å søke støtte hos Liberaldemokratene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.