Cameron og Google skal utforske verdensrommet

Asteroidbeltet kan være neste steg for menneskehetens søk etter naturressurser. Illustrasjonsbilde

Asteroidbeltet kan være neste steg for menneskehetens søk etter naturressurser. Illustrasjonsbilde Foto: AFP/HO

Google-bossene Eric Schmidt og Larry Page slår seg sammen med James Cameron om et nytt romeventyr.

21.04.12 22:23

Styrelederen i Google, Eric Smchidt, og Google-gründer, Larry Page, skal ha et romeventyr på gang sammen med «Avatar»-regissøren James Cameron og andre investorer. Det melder nyhetsbyrået Reuters og finansmagasinet Forbes.

Detaljene blir først kjent på en pressekonferanse førstkommende tirsdag, 24. april, i Seattle.

Asteroider?

– Selskapet kommer til å overlappe to kritiske sektorer, utforskning av rommet og naturressurser. Det kommer til å øke verdens bruttonasjonalprodukt med trillioner av dollar. Den innovative satsingen vil lage en ny industri og en ny definisjon av «naturressurser», heter det i den felles pressemeldingen.

Pressemeldingen har skapt undring hos vitenskapsmenn verden over og flere tolker det som om det nye selskapet kommer til å starte med mineralutvinning fra asteroider, som blant annet går i bane mellom Mars og Jupiter.

Vil starte et nytt gullrush

Ryktene skyldes hovedsakelig at romforsker dr. Peter Diamandis er tilknyttet prosjektet. Han har lenge vært interessert i å utvinne de sannsynligvis astronomiske mengdene nyttige metaller som asteroidene inneholder. Det kan dreie seg om jern, nikkel, titan, kobolt, magnesium og mye sjeldnere metaller som palladium og platina.

– Helt siden barndommen har jeg ønsket å gjøre én ting: Drive med gruvearbeid på asteroider. Nå er det tid for at grådigheten spiller en rolle. Jeg har lyst til å starte et nytt gullrush, sier han til Forbes.

Den tidligere lederen for NASAs utforskning av planeten Mars, Chris Lewicki, skal også jobbe med prosjektet, i tillegg til at milliardæren og den tidligere amerikanske presidentkandidaten, Ross Perot, sørger for finansielle muskler bak prosjektet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.