RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cameron og Putin vil snakke om Syria

David Cameron (til venstre) og Vladimir Putin avbildet under et krisemøte om Ukraina i juni 2013.
David Cameron (til venstre) og Vladimir Putin avbildet under et krisemøte om Ukraina i juni 2013. Foto: Anthony Devlin (NTB Scanpix)
Storbritannias statsminister David Cameron og Russlands president Vladimir Putin er enige om å gjenoppta samtaler om en løsning på konflikten i Syria.

Det var da Putin nylig ringte til Cameron for å gratulere ham med valgseieren at de to ble enige om behovet for å gjenoppta samtaler med sikte på å samordne innsatsen i Syria, sier en talskvinne for Camerons kontor.

Flere forsøk på å få i gang forhandlinger for å løse konflikten mellom det syriske regimet og opposisjonen har mislyktes, og nå har IS tatt kontroll over store områder av Syria og Irak.

- De to lederne var enige om at det er i begge lands interesse å bidra til å finne en løsning på borgerkrigen i Syria, og spesielt å stanse ISILs framvekst, sa talskvinnen mandag. ISIL er et annet navn på IS.

Hun sier at de to ble enige om at deres nasjonale sikkerhetsrådgivere skal møtes for å få i gang igjen samtaler om Syria.

De to snakket også om Ukraina, og der var ikke enigheten like stor. De ble enige om at avstanden mellom dem er stor, men at det er viktig å håndheve fredsavtalen som ble undertegnet i Minsk i februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere