RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Camilla kopierte sin oldemor

Foto: EPA / DAVID CHESKIN
Sist oppdatert:
Camilla Parker-Bowles' oldemor hadde et forhold til Charles sin tipp-oldefar, Edward VII. Om det var dette som inspirerte Camilla, er uvisst.

Camilla Rosemary Shand ble født 17. juli 1947 i London. Hun vokste opp i privilegerte omgivelser i Sussex og gikk på skole i South Kensington , før hun avsluttet sin utdannelse i Sveits og Frankrike.

Oldemor Edward VII's elsker
Camillas mor var Rosalind Cubitt, den eldste datteren av den tredje Baron Ashcombe Roland Calvert Cubitt, hvis forfar var Thomas Cubitt. Sistnevnte skal ha tjent seg søkkrik på å konstruere store deler av Londons West End for Grosvenor-familien.

Camillas far var Major Bruce Shand, en brittisk offiser som senere ble vinhandler.

Camilla er også i slekt med en av kongefamiliens favoritter. Hennes oldemor er den berømte kongelige elskeren Alice Keppel, som ble den siste kjærligheten til prinsen av Wales’ tipp-oldefar, Edward VII. Det blir sagt at Camilla som ung ble svært fengslet av hennes oldemors kjærlighetsforhold til Edward VII.

Charles nølte for lenge
Camilla møtte Charles for første gang på en Windsor polo kamp I 1970, året før prinsen vervet seg til Hæren. De to ble gode venner fra første stund.

Man antok lenge at de to ville gifte seg, men etter hvert som tiden gikk trodde Camilla at Charles ikke kom til å fri. Derfor giftet hun seg med Andrew Parker Bowles i 1973. Bowles var offiser i hæren og god venn av Charles og hadde Dronning Elisabeths gudsønn.

Paret fikk to barn, Tom født I 1974, og Laura, født I 1979.

Paret skilte lag i 1995, og Andrew giftet seg på nytt allerede året etter.

Et årelangt forhold til prinsen av Wales fikk skylden for skilsmissen mellom Camilla og Andrew.

Trøstet Charles etter Diana
Da Laidy Diana omkom i en bilulykke i Paris i 1997 var Camilla tidlig ute med å trøste Charles. De siste årene har også Camilla fått en egen leilighet i Clarence House, dronningboligen i London, og har dermed hatt en helt sentral plass i prins Charles’ husholdning.

Den siste tiden har Camilla opptrådt stadig oftere sammen med Charles på semi-offisielle hendelser, som åpninger av utstillinger, veldedighetstilstelninger og andre sammenhenger.

Ifølge britiske medier, var det ikke planen at forlovelsen mellom Charles og Camilla skulle offentliggjøres nå. Bryllupet er planlagt 8. april i Windsor-slottet. Camilla bli prinsesse germal, og får tittelen «Hennes kongelige høyhet Hertuginne av Cornwall».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere