*Nettavisen* Nyheter.

Camilla uønsket av Bush

Foto: EPA / DAVID CHESKIN

President George W. Bush nekter Camilla Parker Bowles adgang til Det hvite hus. Årsak: Hun er skilt, og overtar for en død prinsesse som amerikanerne elsker.

22.02.05 08:24

Det kommende ekteparet Camilla Parker Bowles og Prince Charles har planer om å gjøre en rundreise til USA etter at de gifter seg 8. april. Og på listen over steder å besøke sto blant annet Det hvite hus.

Ga beskjed
Sunday Mirror skriver at Bush har fortalt sine rådgivere at det ikke vil være passende å invitere det nygifte ekteparet siden de begge er skilt. Dette til tross for at en tidligere president, Ronald Reagen, også var skilt.

En person i den amerikanske statsadministrasjonen sier til avisen at «Vi har fått beskjed fra Washington at Parker Bowles ikke vil være velkommen i Det hvite hus. Amerikanerne er klar over at besøket vil gi mye mediaoppmerksomhet og de ønsker ikke å bli trukket inn i en vanskelig øvelse i mediehåndtering».

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jamal A. Wilson, AFP/Scanpix

Diana-effekten
Et ikke ubetydelig poeng er at amerikanerne fremdeles elsker avdøde prinsesse Diana. I USA er hennes levende ektemann sett på som kjedelig og oppblåst og amerikanerne gir Parker Bowles skylden for at Diana og Charles brøt opp. Dermed vil det se dårlig ut for Bush å feste sammen med det upopulære paret.

Avgjørelsen fra det Det hvite hus kommer som en overraskelse, og nå er spørsmålet om USA-turen i det hele tatt blir gjennomført. Turen ville vært den første siden Diana døde for sju år siden. Det engelske kongehus hadde håpet at en godt planlagt tur ville gjøre at amerikanerne hadde trykket Camilla Parker Bowles til sine hjerter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.