RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Campbell avviser anklager

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Tony Blairs PR-sjef Alastair Campbell benektet tirsdag at det var statsministerens kontor som skrev inn tvilsomme påstander om Iraks masseødeleggelsesvåpen i en rapport sist høst.

Særlig påstanden om at Saddam Hussein ville kunne angripe med slike våpen på bare 45 minutters varsel sto i fokus, da Cambell tirsdag måtte forklare seg i granskingen etter den britiske våpeneksperten David Kellys selvmord.

- Visste ikke

Campbell sa ifølge NTB-DPA at han ikke kjente bakgrunnen til denne opplysningen, som var helt sentral i Blair-regjeringens argumentasjon for å gå til krig mot Irak.

Dette svaret var lederen av granskingen, Lord Hutton, ikke fornøyd med, og ba Campbell utdype.

- Jeg visste at de måtte ha kommet fra etterretningskomiteen (JIC), men kjente verken til råinformasjonen den bygde på eller kilden, sa Campbell

"Spritet opp"

Britiske etterretningskilder, blant dem Kelly, har overfor BBC og andre medier anklaget Blairs kontor for å ha "spritet opp" etterretningsmaterialet om Iraks påståtte masseødeleggelsesvåpen, i et forsøk på å rettferdiggjøre en krig.

Blairs kontor med Campbell i spissen har slått hardt tilbake mot oppslagene, noe som til slutt medførte at David Kelly ble navngitt som BBCs kilde i saken. 18. juli tok Kelly sitt eget liv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere