RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canad benekter å ha fått asylsøknad fra familien til druknet gutt

Canadiske myndigheter avviser påstandene om at familien til den druknede treåringen som er blitt et symbol på flyktningsituasjonen ved Middelhavet hadde søkt asyl i landet.

Bildet av den døde treåringen, Aylan Kurdi, som var skylt opp på stranda i feriebyen Bodrum, har spredt seg verden over som en illustrasjon på flyktningkrisen.

I en artikkel i The Ottowa Citizen ble det meldt at guttens familie hadde prøvd forgjeves å slutte seg til slektninger i Canada i forkant av drukningen, og myndighetene ble kritisert for ikke å ta inn flere syriske flyktninger.

Påstandene blir nå avvist av canadiske myndigheter.

– Det er ikke registrert noen søknad fra Abdullah al-Kurdi (guttens far) og hans familie, opplyser immigrasjonsdepartementet i en pressemelding.

Departementet bekrefter imidlertid å ha mottatt en søknad fra guttens onkel, men den ble ikke innvilget på grunn av manglende opplysninger.

Dette er i ettertid også blitt bekreftet av guttens tante, som var opphavet til den opprinnelige artikkelen i The Ottowa Citizen.

Tre år gamle Aylan Kurdi druknet da gummibåten han satt i kantret under overfarten til den greske ferieøya Kos. Faren til gutten, Abdullah Kurdi, var den eneste i familien på fire som kom fra ulykken i live. Også guttens fem år gamle bror Galip og moren Rehan (35) druknet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere