Carl Gustaf fikk elefanter i gave

Svenskekongen fortsetter sitt tokt i sørøst-Asia. Under besøket hos kong Bhumibol i Thailand, fikk kong Carl Gustaf to seks år gamle hunnelefanter i gave.

11.02.04 11:08

Kongen slipper å ta med elefantene i kofferten. Den offisielle avsendingsseremonien finner sted 21. februar, men først i april blir elefantene sendt til en dyrehage i Stockholm, opplyser thailandske myndigheter til AFP.

Det svenske kongeparets to dager lange privatbesøk i Thailand har skapt langt mindre overskrifter enn statsbesøket til eneherskeren i Brunei, som kongen passet på å omtale i rosende ordlag.

Thailands kong Bhumibol er verdens lengst regjerende monark. 76-åringen har regjert landet siden 1946, og er høyt aktet og elsket av sitt folk. Internasjonalt er han heller ingen kontroversiell figur, slik som sultanen av Brunei.

Det er ikke første gang kong Bhumibol gir elefanter i gave, det har nærmest blitt en vane å gi bort elefanter til kongelige gjester, eller ved andre spesielle anledninger. Danske dronning Margrethe har fått elefanter i gave, og da det japanske kronprinsparet fikk en datter i 2001, vanket det elefanter fra Thailand.

Den thailandske elefantstammen er på nesten 5000 dyr, men bare drøyt 2000 av dem lever fritt i naturen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.