RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Castro refser Bush

Sist oppdatert:
Cubas president Fidel Castro refser Bush for Irak-krigen. Han mener at mens imperialismen bringer død, har hans Cuba gitt verden bedre helse.

I en tale sendt på cubansk tv fredag kalte Castro Irak-krigen for «a brutal bombing spectacle». Han refset George W. Bush og sa at milliardene brukt i krigen «ikke vil kurere Aids, ikke vil kurere noen sykdommer, ikke vil kurere noen.»

- Cuba derimot, har sendt tusenvis av doktorer til trengende land verden rundt, sa han. Talen ble holdt som en avslutning på Cubanske helsepersonells kongress i Havana, skriver Ap.

- Bush la 15 milliarder dollar på bordet, og med pengene gikk verden inn i Irak-krigen, et brutalt bombeinferno, men hva som trengs i landet er en mann, en revolusjonær doctor som kan redde liv. Det er hva vi har, sa han.

Castro kritiserte også flere u-land, spesielt de som stadig uttrykker uro for menneskerettighetene, for at de ikke gjør mer med helseproblemer.

- Hele Europa kan ikke samle sammen 500 doktorer og helsearbeidere som vi har der, sa han og henviste til Cubas arbeid på Haiti.

Castro ba land som kritiserer Cuba for brudd på menneskerettighetene om å starte å fokusere på deres egne problemer.

- De må lukke munnen eller innse at revolusjon kan rettferdiggjøres, sa Castro og la til at hans sosialisme er langt bedre enn imperialismen som blir påtvunget land på denne kloden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere