RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Charles og Camilla gifter seg

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Prins Charles (56) og Camilla Parker-Bowles (57) gifter seg på Windsor-slottet 8. april.

Meldingen om bryllupet er bekreftet fra offisielle kilder, melder Sky News.

Bryllupet vil bli holdt på Windsor-slottet fredag 8. april. En offisiell uttalelse fra prinsens offisielle bosted Clarence House er ventet om kort tid.

Det er spekulert i om Camilla Parker-Bowles ta tittelen «Prinsessen av Wales».

- Hun får samme status som prins Charles og til slutt også som dronning, med mindre ikke loven blir endret, sa historikeren og grunnlovseksperten David Starkey til Reuters på forhånd. Dette viste seg ikke å være tilfelle.

Tre i ekteskapet
Prins Charles og den fraskilte Camilla Parker-Bowles har kjent hverandre i over 30 år. Paret var kjærester i mange år før Charles giftet seg med Diana i 1981. Diana bebreidet Camilla for at ekteskapet med Charles gikk i oppløsning.

- Det var tre av oss i dette ekteskapet, så det ble litt trangt, sa hun i et TV-intervju i 1995 ifølge AP.

Paret ble sjeldent sett sammen i offentlighet etter Dianas død i 1997, og opptrådte sammen ved en offisiell anledning for første gang i 1999. Samme året møtte Camillia Charles og Dianas sønner William og Harry for første gang.

Pikant
Det planlagte bryllupet er kontroversielt. Som konge vil Charles bli den britiske kirkens øverste leder. Mange innen kirken er motstandere av at fraskilte gifter seg på ny. Saken blir ekstra pikant fordi Camillas tidligere ektemann fortsatt er i live.

En meningsmåling fra 2004 viste at 32 prosent av de spurte støttet at Charles giftet seg med Camilla. 29 prosent var mot. 38 prosent sa de ikke brød seg om saken.

De har allerede lenge bodd under samme tak ved Clarence House, melder Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere