RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Charles-tjener trakk sex-dementi

Sist oppdatert:
Eks-tjeneren som i helgen trakk påstandene om at han hadde sett prins Charles involvert i en kompromitterende situasjon sammen med en annen mannlig tjener, overrasket søndag kveld ved å trekke tilbake dementiet.

Sju måneder etter at en tabloidavis trykket påstandene fra Charles' tidligere tjener, George Smith, om at han hadde sett prinsen involvert i en kompromitterende situasjon med en mannlig tjener, skrev Sunday Telegraph søndag at Smith var villig til å trekke påstandene tilbake.

Sentralt i både den første saken, og i søndagens sak, står pengeutbetalinger fra tabloidavisene. Smith skal ha fått 60.000 pund (drøyt 750.000 kroner) for å stå fram med saken sin i Mail on Sunday i november, og skal ha blitt tilbudt en tilsvarende sum for å trekke tilbake påstandene i søndagens Sunday Telegraph.

Raser mot pressen
Prins Charles' hoff raser mot at britiske aviser legger flere hundre tusen på bordet for å sikre seg «eksklusive» avsløringer.

- Dette bekrefter det vi trodde allerede den gang, og reiser viktige spørsmål om hvordan pressen jobber, sier prinsens kommunikasjonssekretær Paddy Harverson, etter søndagens sak i Sunday Telegraph. Prins Charles har tidligere benektet at Smiths historie er korrekt.

Ble tilbudt penger
Sunday Telegraph ringte Smith og tilbød ham penger for å trekke historien. I samtalene, som i hemmelighet ble tatt opp på bånd, fremstår Smith som svært interessert i å gjøre en avtale med avisen. Ifølge Sunday Telegraph var Smith villig til å signere en skriftlig beklagelse til prins Charles. Avisen har gjort det klart at den ikke vil betale Smith for saken.

Søndag kveld sendte George Smith ifølge Reuters ut en pressemelding hvor han sier at han står ved sin opprinnelige historie.

Står ved historien
- Jeg ble fristet av tilbudet fordi jeg er i stor gjeld, og de spanderte alkohol på meg. Men hvis jeg hadde sagt det (trukket historien, red. anm.), ville det ikke vært sant, sa han i en pressemelding søndag kveld.

- Jeg står ved det jeg alltid har sagt. Jeg fortalte The Mail on Sunday hva jeg så, og det er sannheten.

- Jeg har aldri gått med på å gi noe intervju til The Sunday Telegraph, jeg har aldri signert noen avtale med dem – og de fortalte meg aldri at de tok samtalene våre opp på bånd i all hemmelighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere