RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Charleston-prest: – Djevelen kan ikke ta kirken

Mange mennesker deltok i våkenatten utenfor Emanuel African Methodist Church i Charleston i South Carolina natt til søndag. Søndag ettermiddag åpner kirken igjen og holder sin første gudstjeneste etter onsdagens massedrap.
Mange mennesker deltok i våkenatten utenfor Emanuel African Methodist Church i Charleston i South Carolina natt til søndag. Søndag ettermiddag åpner kirken igjen og holder sin første gudstjeneste etter onsdagens massedrap. Foto: Carlo Allegri
Sist oppdatert:
Kirken i Charleston der ni afroamerikanske kirkegjengere ble drept denne uken, åpnet igjen søndag for den første gudstjenesten etter massakren.

Flere hundre mennesker, mange av dem med tårevåte øyne, fylte den historiske Emanuel African Methodist Episcopal Church i South Carolina.

En pastor fra en annen kirke i Charleston ledet minnegudstjenesten fordi kirkens pastor var blant de ni som ble drept da 21 år gamle Dylann Roof gikk til angrep inne i kirkerommet onsdag.

– De sto der i Guds hus, studerte ditt ord, ba sammen, sa gjestepastor Norvel Goff fra prekestolen fire dager etter massakren.

– Men djevelen kom også inn. Og djevelen prøvde å ta styringen. Takket være Gud, halleluja, kan ikke djevelen ta kontroll over folk. Og djevelen kan ikke ta kontroll over vår kirke, sa Goff.

Mange tilreisende
Kirken er en av de historisk viktigste menighetene i det afroamerikanske samfunnet i USA, og et stort antall tilreisende fra hele landet har kommet til Charleston for å vise sin respekt for de døde og delta i de mange minnemarkeringene som er planlagt i byen i løpet av søndagen.

Folk la søndag ned blomster og kosebamser utenfor kirken. Rundt 400 mennesker deltok i søndagens gudstjeneste, og også utenfor kirken hadde svært mange møtt opp for å vise solidaritet med menigheten.

Sikkerhetstiltakene var svært strenge, og væpnet politi ransaket veskene til folk før de gikk inn i kirken. Også inne i kirkerommet holdt politifolk vakt.

irkegjengere som ikke fikk plass i Emanuel AME-kirken i Charleston samlet seg i gatene utenfor da kirken holdt gudstjeneste for første gang siden massakren der ni afroamerikanere ble skutt og drept onsdag.


Rasist
Den grufulle kirkemassakren har blåst liv i debattene om diskriminering av afroamerikanere og liberale våpenlover i USA.

Roof ble pågrepet torsdag og er siktet for drap og ulovlig våpenbesittelse. 21-åringen har flere ganger gitt uttrykk for sterkt rasehat og sagt at han ønsket å starte en «rasekrig» med massakren.

Lørdag ble det funnet et manifest med rasistisk innhold som trolig er skrevet av Roof. På samme nettside ble det også funnet mange bilder som viser Roof posere med våpen, hvor han brenner det amerikanske flagget og lignende. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere