RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Charlie Hebdo hedret på galla i New York

Folk står i lang kø i Narvesen Continental i Oslo for å kjøpe ett eksemplar av det franske satiremagasinet Charlie Hebdo.
Folk står i lang kø i Narvesen Continental i Oslo for å kjøpe ett eksemplar av det franske satiremagasinet Charlie Hebdo. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
Sikkerheten var tung da satiremagasinet Charlie Hebdo mottok en ytringsfrihetspris under PENs litteraturgalla i New York tirsdag.

Tildelingen skjedde to dager etter at væpnede menn gikk til angrep og deretter ble drept av politiet utenfor en utstilling av Muhammed-karikaturer i Texas.

Tegninger av profeten som grunnla Islam var også sentrale da tolv mennesker ble drept under angrepet mot Charlie Hebdos redaksjonslokaler i Paris i januar. Derfor var sikkerheten ekstra skjerpet under tirsdagens prisutdeling.

- Å forsvare mennesker som er blitt drept for å utøve sin ytringsfrihet, er hjertet av hva PEN står for, sa presidenten i verdens største skribent- og ytringsfrihetsorganisasjon, Andrew Solomon.

- Charlie Hebdos nåværende stab har bestått, og kveldens pris reflekterer deres motstand mot voldelig begrensning av lovlige ytringer, la han til.

Mange kjente personer innen litteraturen var til stede på gallaen, men noen hadde også boikottet arrangementet. Rachel Kushner, en av seks fremtredende forfattere som boikottet gallaen, har uttalt at hun føler seg ukomfortabel med Charlie Hebdos «kulturelle intoleranse».

Angrepet i Paris har reist spørsmål om religiøs toleranse og sensur i Frankrike, hvor det bor fem millioner muslimer.

En talskvinne for politiet i New York sa at de ikke hadde mottatt noen trusler i forbindelse med tirsdagens tildeling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere