Chartertur til månen

Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP

Et amerikansk selskap vil nå gi folk sjansen til å ta en tur rundt månen. Men prisen er veldig stiv.

11.08.05 06:51

Selskapet Space Adventures har allerede fraktet to sivilister ut i verdensrommet. I dag kunngjorde de planene om å sende turister på en rundtur til månen.

Pris: 100 millioner dollar, eller 639 millioner kroner, per billett.

- Vi har kjennskap til over 1000 mennesker rundt i verden som har de finansielle ressursene som skal til for å delta i en slik ekspedisjon til månen, men spørsmålet er hvem i denne gruppen som har utforskningstrangen og eventyrlyst til å kaste seg ut i en slik historisk ferd, uttalte Eric Andersson, styreformann i Space Adventures på en pressekonferanse i dag.

Turen, som vil vare mellom åtte og 21 døgn, kan bli en realitet så tidlig som i 2008, tror firmaet, men kanskje blir det rift om billettene, for det er bare to plasser ledig, hver til 100 millioner dollar.

Space Adventures' måneferder skjer i samarbeid med den russiske romferdsorganisasjonen FSA. Turen til månen vil foregå i et Soyuz romskip styrt av en russisk kosmonaut.

Selv om Space Adventures i denne omgangen bare kan tilby måneferder uten landing og med et opphold i den internasjonale romstasjonen, uttaler styreformannen at selskapet håper å sette de første romturistene på månens overflate med tid og stunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag