Chattanooga-drapsmann jobbet på atomkraftverk

Mohammod Youssuf Abdulazeez fikk jobb ved et atomkraftverk, men måtte slutte etter kort tid fordi han av ukjent grunn ikke besto bakgrunnssjekken.

Mohammod Youssuf Abdulazeez fikk jobb ved et atomkraftverk, men måtte slutte etter kort tid fordi han av ukjent grunn ikke besto bakgrunnssjekken. Foto: Handout (Reuters)

24-åringen som skjøt og drepte fire soldater i Tennessee fredag, jobbet i en periode ved et atomkraftverk i Ohio.

19.07.15 12:14

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press ble Mohammod Youssuf Abdulazeez ansatt som ingeniør ved et atomkraftverk i Cleveland, men måtte slutte etter ti dager da han ikke besto en bakgrunnssjekk.

Hva det var i 24-åringens bakgrunn som fikk FirstEnergy Corp. til å ombestemme seg, er ikke kjent.

Ukjent motiv

Abdulazeez åpnet fredag ild mot et rekrutteringskontor i et kjøpesenter, før han kjørt til en militærleir i nærheten og gjorde det samme der. Fire marinesoldater ble drept og tre andre ble såret i angrepet, før 24-åringen selv ble drept.

FBI har ikke kunnet knytte gjerningsmannen til noen ytterliggående islamistgruppe, men etterforsker nå opplysninger om at han skal ha vært i Jordan og kanskje også Jemen i fjor.

24-åringen har jordansk far og palestinsk mot og ble selv født i Kuwait. Familien emigrerte til USA i 1996 og fikk amerikansk statsborgerskap.

Terrormistenkt far

Faren er tidligere etterforsket for «mulige bånd til en utenlandsk terroristorganisasjon», skriver New York Times.

Han sto også på et tidspunkt på USAs liste over mulige terrorister og ble avhørt i forbindelse med en utenlandsreise, skriver avisen.

En offisiell kilde understreker overfor avisen at dette ligger flere år tilbake i tid, og at det aldri kom fram opplysninger som gjorde at sønnen kom i søkelyset. 24-åringens far er heller ikke å finne på listen over mulige terrorister lenger, sier kilden.

– Trivelig fyr

Mohammod Youssuf Abdulazeez bodde i et velstående strøk i nærheten av sentrene han angrep.

– Vi kjente ham alle sammen. Han var en trivelig fyr, og det er derfor vi er så sjokkert, sier Mary Winter i den lokale velforeningen.

En tidligere skolevenninne av ham, Kagan Wagner, beskriver ham som en stille og godt likt gutt.

– Han var vennlig og morsom. Jeg ville aldri ha trodd at han kunne gjøre noe slikt, sier hun til Chattanooga Times Free Press.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.