RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chávez feirer elleve år ved roret

Foto: JUAN BARRETO (AFP)
Sist oppdatert:
Hugo Chávez feiret elleve år som president i Venezuela tirsdag med å slå fast at han gjerne blir sittende i elleve år til.

- Jeg er 55 år gammel og har nå sittet som president i elleve år. Jeg lover å ta litt bedre vare på meg selv. Om elleve år er jeg 66 år og har sittet 22 år som president, sa Chávez til en tilhengerskare i Caracas tirsdag.

Da han penset inn på tanken om å sitte i enda elleve år, til han blir 77, sa Chávez at det nok blir i lengste laget, hvorpå tilhengerne svaret med et rungende «nei».

Chávez hevder å ha innført en bolivarsk revolusjon i de elleve årene har sittet. Revolusjonen har han oppkalt etter Latin-Amerikas frigjøringshelt Simon Bolivar. I tirsdagens tale sa han at revolusjonen er kommet for å bli i 900 år.

- Det vil gjøre opp for 90 år der overklassen og USA har dominert. Aldri mer skal fåmannsvelde og yankeene få styre i Venezuela, slo Chávez fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere