RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea-eier med rekordkjøp

Roman Abramovich kjøper verdens dyreste hus

Huset «Villa La Leopolda» ligger et steinkast fra Monte Carlo, og sies å ha den flotteste utsikten på den franske rivieraen.

Eiendommen ble i sin tid bygd av den belgiske kongen Leopold II. I nyere tid har villaen blitt eid Microsoft-grunnlegger Bill Gates og den avdøde sjefen i Fiat, Gianni Agnelli.

2.5 milliarder kroner
Nå skal den russiske oljemilliardæren ta over, og prislappen på den 40.000 kvadratmeter store eiendommen er på svimlende 250 millioner pund, eller nærmere 2.5 milliarder norske kroner, skriver engelske Daily Express.

Roman og kjæresten Daria Zhukova skal ha falt pladask for villaen etter en privat omvisning på stedet, og Chelsea-eieren betaler nå 16 millioner kroner i måneden på huslånet.

La Leopolda blir Chelsea-eierens andre feriepalass på den franske sørkysten. I 2004 kjøpte han 'Chateau de la Croë' på det eksklusive Cap d’Antibes mellom Nice og Cannes for 150 millioner.

I tillegg til feriehusene, bygger Abramovich også et hus «hjemme» i London. Boligen som ligger i fasjonable Knightsbridge, består av ni leiligheter og skal ha en prislapp på cirka 1,5 milliarder, og blir dermed den dyreste boligen på øya, skriver Ekstra Bladet.

NYTT SOMMERKRYPINN: Roman Abramovich kjøper Villa La Leopolda for 2,5 milliarder kroner.
NYTT SOMMERKRYPINN: Roman Abramovich kjøper Villa La Leopolda for 2,5 milliarder kroner.

Dyr smak
Abramovich, som i forrige uke feiret fem år i Chelsea, rangeres av Forbes som verdens 15. rikeste mann, med en estimert formue på 120 milliarder kroner, var også tidligere i år ute og viftet med sjekkheftet. I mai gikk Francis Bacons maleri «Triptych» under hammeren på en kunstauksjon i New York.

Prisen var i overkant av 400 millioner kroner, og kjøperen skal ha vært Roman Abramovich – bare dager etter at han på en auksjon i London kjøpte Lucian Freuds «Benefits Supervisor Sleeping» for 165 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere