*Nettavisen* Nyheter.

Cheney la seg flat

USAs visepresident Dick Cheney påtok seg onsdag fullt ansvar for jaktulykken lørdag.

16.02.06 08:12

Dette er første gang visepresidenten har uttalt seg offentlig om ulykken.

- Det er jeg som trakk av da Harry ble skutt, sa Cheney i et intervju med fjernsynskanalen Fox News Channel.

- Man kan snakke om alle de andre forholdene som var på stedet, men det er fakta, og det var ikke Harrys feil. Jeg kan ikke skylde på noen andre. Det var jeg som trakk av og skjøt min venn.

Skjøt advokat
Den skadde jegeren er advokaten Harry Whittington (78) fra Texas. Han ble skutt lørdag i forbindelse med jakt på en ranch sør i Texas. Whittingtons tilstand var stabil onsdag, etter at leger bekreftet at et haglskudd hadde gått inn i hjertet hans og forårsaket et lettere infarkt, melder AP.

Cheney har fått sterk kritikk for å ha ventet med å informere allmenheten om hendelsen. Offentligheten fikk ikke vite om jaktulykken før ranch-eieren ringte en lokalavis dagen etter ulykken.

- Rett å vente
Cheney sa i intervjuet at han synes det virket fornuftig å la rancheieren rapportere om hendelsen på lokalavisens nettsted søndag morgen.

- Jeg synes det var rett avgjørelse. Det gjør jeg fremdeles, sa Cheney.

Et hagl fra Cheneys børse, under en fjerdedels centimeter bredt, fant veien til Whittingtons hjerte og forårsaket et mindre infarkt tirsdag, opplyser leger ved sykehuset der han er innlagt. Sykehuset melder onsdag at Whittington har fått tilbake normal hjerterytme, spiser som normalt og gjør noe papirarbeid på sitt værelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.