*Nettavisen* Nyheter.

Cheney skal berge Bush-skuta

Foto: (EPA)

Etter at John Kerry laget bulker i skroget på Bush-skuta i forrige uke, er TV-debatten mellom visepresident Dick Cheney og John Edwards natt til onsdag blitt brennaktuell.

04.10.04 15:08

Republikanerne håper Dick Cheney retter opp noe av det famlende inntrykket president George W. Bush ga under debatten mot John Kerry natt til fredag. Cheneys jobb blir å banke gjennom budskapet om at kampen mot terrortrusselen etter 11. september er jobb nummer én, og at president Bush og han selv er best skikket til å gjøre den, skriver Washingfton Post.

Brems
Både Cheney og Kerrys visepresidentkandidat John Edwards ønsker å vise seg fram under debatten i Cleveland, Ohio. Cheney ønsker å tilbakevise rykter en gang for alle at George W. Bush skal ha vurdert å dumpe ham foran årets valg.

- Han trenger å bremse farten som Kerry fikk ut av den første debatten. Greier han det, vil det motvirke de negative inntrykkene som er skapt omkring Cheneys rolle i Halliburton, sier en venn av Cheney som ikke ønsker å stå fram.

Verdig
Som tidligere leder av Halliburton, har Cheney blitt anklaget for å gi ingeniørselskapet fordelaktige kontrakter med regjeringen i Irak og andre steder. Edwards vil ikke la anledningen gå fra seg til å bruke «H-ordet» under debatten. Han har ikke greid å være John Kerrys pitbull slik visepresidentkandidatene tradisjonelt skal være. Den tidligere forsvarsadvokaten har også slitt med stilen i møter med velgerne. Nå har han sjansen til å vise at han er en verdig visepresidentkandidat.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ifølge en avtale mellom de to kandidatene blir de sittende bak hvert sitt skrivebord under hele debatten. Den skallede 63-åringen Dick Cheney ønsker å unngå at den 12 år yngre Edwards erobrer scenen med sitt store smil og erfaring fra rettssalene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.