RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chirac frykter EU-nei

Sist oppdatert:
Frankrikes president Jacques Chirac snakket seg varm på fransk fjernsyn for EUs grunnlov torsdag kveld. Et fransk nei vil være et stort tilbakeslag, mener presidenten.

29. mai går franskmennene til valgurnene for å ta stilling til EU-grunnloven. Den franske presidenten understreket alvoret i en direktesendt TV-debatt på fransk fjernsyn torsdag.

- Hvis nå Frankrike skulle si nei til grunnloven, vil vi - iallfall for en viss tid - opphøre å eksistere politisk i hjertet av dette Europa, sa Chirac blant annet under debatten ifølge Reuters.

Grunnloven er ment å skape en smidigere ramme rundt det politiske arbeidet i EU i kjølvannet av utvidelsen fra 15 til 25 medlemsland. Men for å tre i kraft, må grunnlovsforslaget godkjennes av alle medlemslandene.

Meningsmålingene seks uker før den viktige avstemmingen i Frankrike tyder på et ørlite forsprang for nei-siden.

Chirac fikk spørsmål om han vil trekke seg som president dersom folkeavstemningen ikke går hans vei. Det svarte han et klart nei på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere