RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chirac på britisk visitt

Sist oppdatert:
Frankrikes president ble torsdag mottatt i London av prins Philip og statsminister Tony Blair. Jacques Chirac har tatt turen over kanalen for å markere at det er ett hundre år siden den fransk-britiske vennskapsavtalen ble inngått.

Den franske presidenten ble tatt i mot med fulle æresbevisninger og æresvakt da han ble tatt imot klokken 11 lokal tid. London-besøket, som også omfatter politiske samtaler med statsminister Tony Blair, markerer at det er 100 år siden undertegningen av Entente Cordial, pakten som gjorde slutt på flere hundre år lange stridigheter og krigføring mellom Storbritannia og Frankrike.

Torsdag kveld er Chirac æresgjest under en gallamiddag som dronning Elizabeth gir i Windsor Castle, deretter skal han se utdrag av musicalen «Les Miserables», basert på Victor Hugos udødelige roman.

Valget av underholdning har imidlertid avstedkommet kritiske kommentarer på begge sider av kanalen. Det samme har valg av sted for oppføringen av musikalnumrene, Waterloo Chamber, hvor veggene er fulle av portretter av de britiske heltene som var med på å overvinne Napoleon.

Den franske storavisen Figaro skriver at det å feire det fransk-engelske vennskapet i et rom fylt med minner av frank-engelsk stridighet virker utilgivelig smakløst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere