RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chiracs datter ville ta sitt liv

Sist oppdatert:
Den franske presidenten Jacques Chiracs datter Laurence, har flere ganger forsøkt å begå selvmord. Etter 30 års taushet snakker presidenten nå ut om datterens psykiske problemer.

I et åpenhjertig intervju med den franske tv-stasjonen France 3, fortalte Jacques Chirac og hans kone Bernadette om kampen for deres 46 år gamle psykisk syke datter.

Presidentdatteren Laurence fikk anoreksi som 15-åring, og siden den gang har hun kjempet med alvorlige psykiske lidelser. Hun bor i dag på institusjon.

- Stigmatisert
- Spiseforstyrrelser er virkelig grusomt. Vi har opplevd akkurat den samme maktesløshet og stigmatisering som andre foreldre, sier Bernadette Chirac ifølge Ekstra Bladet.

Bernadette og Jacques Chirac har to døtre. Den yngste, Claude på 42, jobber som presseansvarlig for sin far.

Eldstedatteren Laurence forsøkte en periode å utdanne seg til lege, og jobbet i fire år i ambulansetjenesten.

- Prøvde alt
Men i 1990 gikk det galt. Under et opphold på institusjon hoppet hun ut fra femte etasje. Hun pådro seg alvorlige hodeskadet og knuste bekkenet.

- Vi forsøkte alt, men det endte bare med nye selvmordsforsøk og sykehusinnleggelser. Det føltes som å ha gått seg vill i ørkenen. Jeg unner ingen andre familier å gjennomgå det samme som oss, sier Bernadette Chirac.

Chirac er ikke den eneste statslederen som har opplevd psykiske lidelser i nær familie. Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtlands sønn Jørgen tok sitt liv i 1992. Også Danmarks tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, mistet sin datter da hun begikk selvmord etter flere år med depresjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere