RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Christer Pettersson i respirator

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Mannen som ble dømt og senere frikjent for drapet på Olof Palme, Christer Pettersson, ligger for døden med store hodeskader.

Christer Pettersson ble funnet med et ti centimeter langt sår i hodet og brudd på hjerneskallen på pleiehjemmet han har bodd de siste ukene. Han er operert, men tilstanden er kritisk. Legene ved sykehuset tror ikke han vil klare seg, skriver Aftonbladet.

Små sjanser
Legene ved Karolinska Universitetssjukhus utenform Stockholm åpnet skallen hans for å lette trykket på hjernen. Tilstanden er kritisk etter operasjonen.

- Sjansene hans er svært små, sier en kilde til avisen.

Var alene
Pettersson var alene da han pådro seg hodeskaden. Personalet på pleiehjemmet tror han har falt, kanskje fordi han fikk et epileptisk anfall. 57-åringen som har hatt store rusproblemer, var svært svak da han kom til pleiehjemmet.

Frikjent
Statsminister Olof Palme ble skutt ned og drept på åpen gate i Stockholm sentrum 28. februar 1986. Hovedmistenkt har alltid vært Christer Pettersson. Han ble frikjent i Svea hovrätt i 1989, og svensk høyesterett avslo å ta opp saken mot ham på ny i 1997.

- Det er tragisk, men dette kommer fullstendig overraskende på meg, sier kommissær Åke Röst i politiets Palme-gruppe i en kommentar til Aftonbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere