*Nettavisen* Nyheter.

Christiania på vei mot konkurs

Hippieparadiset i København, fristaden Christiania, kan være på vei mot konkurs. Christianias pengekasse skrumper, fordi turister, hasjkjøpere, hasjselgere og andre nysgjerrige styrer utenom.

Inntektssvikten fører til at kreative verksteder, butikker og flere av fellesinstitusjonene på området nå enten kjøres på sparebluss eller stenges helt, skriver danske B.T. Det politikerne gjennom 30 år ikke har klart å gjøre, er markedskreftene nå i ferd med å lykkes med: Å tvinge Christiania i kne.

- Vi er presset hele tiden. Psykologisk og økonomisk. Det er vanskelig å vite, hvor lenge vi kan klare oss, sier Bente, som jobber ved Christianias økonomikontor.

Hvis den økonomiske krisen fortsetter, og Christiania må stenges, vil det medføre at København mister sitt rykte som avslappet og tilbakelent hovedstad, mener flere københavnere, deriblant utviklingssjef Peter Hansen i Wonderful Copenhagen.

- Christiania er en betydningsfull turistattraksjon, fordi stedet er unikt for København. Man får jo ikke en mer unik turistattraksjon. Det gir byen profil, og det har en symbolsk verdi, fordi det signaliserer kulturelt og sosialt frirom i en tolerant by, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag