RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Churchills papegøye banner fortsatt

Sist oppdatert:
Den er 104 år gammel, var en god venn av Winston Churchill, og remjer fortsatt «Fuck the Nazis».

Den engelske tabloidavisen Daily Mirror kan mandag fortelle om det som trolig er Storbritannias eldste fugl. Papegøyen Charlie er 104 år gammel og liker fremdeles ikke nazister.

Hennes favorittuttrykk var «Fuck Hitler» og «Fuck the Nazis». Selv i dag, 39 år etter Winston Chrurchills død, kan man fremdeles høre henne repetere ordene med umiskjennelig churchilliansk tonefall.

Ifølge The Mirror skal admiraler og andre høytstående herrer ha blitt sjokkert av fuglens banning under krisemøter med Churchill mens han var statsminister, men Churchill selv skal alltid ha blitt i godt humør av favoritt-fuglen.

Churchill kjøpte Charlie, og ga henne et guttenavn til tross for at hun var en hunn, i 1937, og begynte umiddelbart å lære henne å banne. Hun fikk hedersplassen blant Churchills menasjeri av kosedyr. Blant Sir Winstons dyr var lam, griser, kuer, svaner og på et tidspunkt, en leopard.

Charlie er nå trolig Storbritannias eldste fugl, og ifølge The Mirror kan det bevises at fuglen er 104 år gammel og ble født på 1800-tallet.

Charlie ble kjøpt av dyrebutikkeieren Peter Oram da Churchill døde i 1965, men de siste 12 årene har hun bodd hjemme hos Oram, fordi hun bannet så mye i butikken til sjenanse for barna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere