*Nettavisen* Nyheter.

CIA hyrer falske mullaer

Foto: Luke Frazza (AFP/Scanpix)

Etterretningsorganisasjonen CIA bruker falske mullaer i et forsøk på å skape flere moderate muslimer, heter det i ei ny bok.

CIA har også kjøpt fatwaer i et forsøk på å stanse angrepene mot amerikanske soldater i Irak. Det skriver den amerikanske journalisten og forfatteren Ronald Kessler i sin nye bok ifølge NTB-Reuters.

CIA-mulla
Boka ”CIA i krig” avslører detaljer fra amerikansk etterretningsarbeid i Irak foran invasjonen. CIA-sjef George Tenet er blant de som er intervjuet i boka.

– I islam, som i mange andre religioner, kan hvem som helst kalle seg religiøs leder. Så foruten å betale mullaer skapte CIA falske mullaer - rekrutterte agenter som utga seg selv for å være religiøse ledere og som inntok en mer moderat holdning til ikketroende, sier Tenet i boken.

Propaganda
- Vi overtar radiostasjoner og støtter religiøse ledere. Dette er tilbake til propagandaen. Vi skaper moderate muslimer, sier en annen CIA-kilde.

Ifølge Kessler har CIA også betalt mullaer for å utstede fatwaer som oppfordrer befolkningen i Irak til ikke å gjøre motstand mot de amerikanske styrkene i landet.

Boka avslører også hvordan amerikansk etterretning tok i bruk miniatyrkameraer i et forsøk på å overvåke Saddam Hussein og hans sønner, og plasserte sporingsutstyr under biler som den irakiske presidenten kunne tenkes å bruke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.