RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CIA innblandet i Kennedy-drap?

Sist oppdatert:
Tre CIA-agenter kan ha vært innblandet i drapet på Robert Kennedy.

I 1968 så det ut til at Robert Kennedy skulle følge sin bror, John, inn i Det hvite hus. Etter å ha vunnet primærvalget i California var det ventet at han ville utfordre Richard Nixon om plassen, men slik gikk det ikke.

6. juni ble han drept - angivelig av en enkelt gjerningsmann. Men Shane O'Sullivan sier nå at han har bevis på at tre CIA-agenter var involvert i drapet.

Lå døende på gulvet
Robert Kennedy var på fest på Ambassadør hotell i Los Angeles om kvelden 6. juni, da den 24 år gamle palestineren Sirhan Sirhan plutselig dukket opp med et «sykt smil i ansiktet» og begynte å skyte på Kennedy med en pistol. Mens Kennedy lå døende på gulvet, ble Sirhan arrestert. Han bar motivet i skjortelommen, nemlig et avisutklipp om Kennedys planer om å selge bomber til Israel.

Obduksjonsrapporten antyder imidlertid at Sirhan ikke kunne ha avfyrt skuddene som drepte Kennedy, skriver The Guardian. Øyenvitner har forklart at Sirhans pistol var plassert foran Kennedy, men de dødelige skuddene ble avfyrt bakfra. I tillegg ble det funnet flere kulehull i rommet enn hva Sirhans pistol kunne inneholde, noe som tyder på at flere gjerningsmenn var involvert. Også Sirhans notisbok som lå hjemme hos han antyder at en annen gjerningsmann deltok.

Fant video
For tre år siden begynte Shane O`Sullivan å lage et manus om drapet på Robert Kennedy, og ble da dratt inn i historien om flere gjerningsmenn og en pistol nummer to.

- Da jeg etterforsket saken, oppdaget jeg en ny video og fotobevis som tyder på at tre CIA-agenter sto bak drapet. Jeg kjøpte aldri den offisielle konklusjonen om at Sirhan handlet alene, og begynte å dykke inn i en underverden av drapsetterforsking, sier han.

Bildematerialet som O`Sullivan har fått tilgang til viser at tre CIA-agenter og fire uidentifiserte kolleger var på Ambassador Hotel i Los Angeles både i tiden før og etter at de dødelige skuddene ble avfyrt mot Robert Kennedy. De nye og oppsiktsvekkende bildene vil bli vist en dokumentar på BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere