CIA på hemmelig Krekar-oppdrag?

Krekar kan ha vært målet for to CIA-agenter som var i landet i 2003 og nå er etterlyst for bortføring.

13.07.06 11:02

Kilder Stavanger Aftenblad har snakket med, ser få andre grunner til at agentene skulle være i landet på den tiden. De to agentene som besøkte Norge er blant de i alt 22 CIA-agentene som den italienske dommeren Armando Spataro har utstedt europeisk arrestordre på i forbindelse med en brutal bortføring i Milano i 2003.

Mulla Krekar kan ha vært målet for norgesbesøket til de to CIA-agentene, en kvinne og en mann.

Kidnappet og torturert
De var på spesialoppdrag her under falske navn, og skal ha kommet til landet bare få uker etter kidnappingen av Osama Moustafa Hassan Nasr, kjent som Abu Omar. Omar ble bortført på åpen gate i Italia, tatt til Egypt der han ble torturert, og han har siden vært forsvunnet.

Kvinnen, Cynthia (Dame) Logan (45) kom til Norge 13. august 2003, mens hennes kompanjong Gregory Asherleigh (51), kom 24. april 2003. Begge er fra Maryland, USA, og anses å ha hatt en nøkkelrolle i den brutale bortføringen.

- Berlusconi innblandet
TV 2 Nettavisen har tidligere skrevet at etterforskere mener den forrige italienske regjeringen bidro til den påståtte CIA-kidnappingen av Omar .

- Berlusconis regjering spilte en ikke ubetydelig rolle i denne sammenhengen, sier den sveitsiske senatoren Dick Marty til den venstreorienterte italienske avisen La Repubblica.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.