Gå til sidens hovedinnhold

CIA-sjef forsvarer avlytting

General Michael Hayden, nominert av president Bush til å bli ny CIA-sjef, forsvarer den kontroversielle avlyttingen av amerikanske borgere.

Hayden var selv sjef for National Security Agency (NSA) da president George W. Bush, ga grønt lys til avlyttingen av kommunikasjon mellom personer bosatt i USA og omverdenen, melder BBC.

Presidenten har hatt en stri tørn med å forklare folkevalgte hvordan man kunne gi en blankofullmakt til å avlytte mennesker uten å innhente en rettsordre for hvert tilfelle.

Michael Hayden forklarte seg torsdag for en komité i senatet som skal avgjøre om han er skikket til å overta som direktør for CIA, etter nylig avgåtte Porter Goss.

Til komiteen sa han at avlyttingen var lovlig, og bare ble benyttet mot personer man mistenkte for å forbindelse med terrorister. Han nektet å kommentere ryktene om at NSA har samlet inn millioner av amerikanske samtaler.

- Det er klart at privatlivet til amerikanske borgere er noe vi stadig tenker på. Vi balanserer alltid privatlivets fred, og spørsmålet om landets sikkerhet, fortalte Hayden komiteen.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken