*Nettavisen* Nyheter.

Clark mer populær enn Bush

Demokraten Wesley Clark, som bare har vært i president-racet en uke, har større oppslutning enn George W. Bush i en ny meningsmåling.

23.09.03 09:26

Den tidligere generalen Clark annonserte forrige uke at han gjerne stiller som presidentkandidat for demokratene ved neste års presidentvalg. Det var godt nytt for demokratene, som ikke har hatt flust av kjente navn på sin liste over mulige kandidater.

Pop i folket
Og det var populært også i folket. Ifølge en meningsmåling gjort for USA-Today og CNN, får Clark 49 prosents oppslutning, mot Bushs 46 prosent. Forsøkspersonene ble stilt spørsmål om hvem de ville stemt på om det stod mellom Clark og Bush.

Det er i praksis dødt løp, når man tar hensyn til feilmarginen undersøkelsen opererer med.

Lieberman og Kerry
Også andre demokratiske kandidater ville kunne tuktet Bush om det var valg i dag. Senator John Kerry får 48 prosents oppslutning mot Bushs 47. Senator Joe Lieberman får 47 prosent, mens Bush får 48.

På spørsmål om hvem av de ti demokratiske kandidatene de ønsker, svarer 21 prosent Clark. Howard Dean og senator John Kerry får begge 12 prosents oppslutning, mens senator Joe Lieberman får 11 prosent.

Halvparten fornøyd
50 prosent sier seg fornøyd med den jobben president Bush gjør, og 47 prosent er ikke fornøyd. Likevel sier 51 prosent at de er uenig med Bush på områder som betyr mye for dem, mens 46 prosent er enige med Bush på det samme spørsmålet.

Andelen som er fornøyd med Bush, har sunket dramatisk siden mars, da 71 prosent likte det presidenten foretok seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.