RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clark vitner mot Milosevic

Sist oppdatert:
Den amerikanske presidentkandidaten og tidligere øverstkommanderende for NATO, Wesley Clark, begynte mandag et to dager langt vitnemål i rettssaken mot Slobodan Milosevic.

Clark var medlem av det amerikanske forhandlingsteamet som fikk satt strek for krigshandlingene i Bosnia-Hercegovina i 1995. Han var øverstkommanderende for NATO da NATO våren 1999 innledet bombeangrepene mot det daværende Jugoslavia (Serbia og Montenegro) for å stoppe fordrivelsen av kosovoalbanerne fra Kosovo.

Ifølge Clark tilbrakte han til sammen over 100 timer i samtaler med Milosevic på 1990-tallet. Vitnemålet blir først bak lukkede dører og blir først offentliggjort fredag. I mellomtiden har amerikanske myndigheter mulighet til å sensurere vekk fra den offentlige versjonen det som måtte være til skade for USAs nasjonale sikkerhet.

Milosevic ble utlevert til FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia i juni 2001, og rettssaken mot ham har pågått siden februar 2002. Den tidligere serbiske og jugoslaviske presidenten er tiltalt for krigsforbrytelser i Kosovo og Kroatia og dessuten folkemord i Bosnia-Hercegovina. Påtalemyndigheten ventes å avslutte sin framlegging i januar 2004. Deretter skal Milosevic begynne sitt forsvar.

(NTB-AFP-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere