RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clinton blogger fra Afrika

Foto: Knut Jul Meland
Reiseblogging er blitt hipt blant fremtredende politikere.

Politikere som Anders Fogh Rasmussen, Carl Bildt og nå Bill Clinton, blogger med større og mindre suksess om sine offisielle tjenestereiser.

NA24 Propaganda - Norges største nettsted

Sist ute er den tidligere amerikanske presidenten som har begynt å skrive en weblogg, ofte beskrevet som en dagbok på nett, om sin reise til Johannesburg, Sør-Afrika, på clintonafrica.org. Byen er en av 16 byer i verden som er som er med i Clintons klimainitiativ.

- Basert på vitenskapelige bevis er det umulig å benekte at planeten vår oppvarmes. Afrika vil lide mest fra global klimaendring, derfor er det bare rett og rimelig ar vi jobber sammen med byer som Johannesburg for å hjelpe dem med å gjøre sin del for å stoppe disse alarmerende trendene, skriver Clinton i sin første post.

Formell dansk statsminister
Danskenes statsminister, Anders Fogh Rasmussen, skrev sin første bloggpost forrige måned. Han adresserer sine poster «Kjære Bloggere,» og har valgt en stil som må kategoriseres som en blanding av 1. mai-tale og reisebrev.

Et typisk utsnitt fra statsministerens blogg finner vi i innledningen til hans siste post.

- Så er jeg kommet tilbake etter noen spennende dager på Grønland. På veien hjem fløy vi faktisk via Lisboa, hvor jeg hadde en ganske god samtale med min portugisiske kollega... Hver gang jeg er på Grønland blir jeg imponert over hvor godt det grønlandske folk har klart seg i en meget barsk natur.

- Blogging er udemokratisk
Den noe formelle stilen kan også skyldes at de ikke er problemfritt når politikere i regjeringsposisjon beretter om sine formelle anliggende på Internt.

Den svenske forsvarsministeren og tidligere statsministeren Carl Bildt har virkelig fått føle dette på kroppen. Bildt har blogget i flere år, men blitt kraftig kritisert i svensk presse i den senere tid. Han har blitt beskyldt for å blande rollene som privat blogger og regjeringsrepresentant og kalt udemokratisk i tilfeller hvor han har blogget om anklager media har rettet mot ham.

Nylig ble han også anmeldt for å ikke ha fjernet en lesers rasistiske kommentarer fra kommentarfeltet på bloggen sin.

Så det er vel greit for Clinton at han er privatperson igjen. En sittende amerikansk statsminister som blogger er vel for mye å forvente. Clintons Afrika-blogging blir uansett neppe så løssluppen som den antatt falske Clinton bloggen «Bill Clinton Daily Diary», hvor bloggeren i sin tid skrev fritt om depresjon, alkoholinntak og familie i økonomisk uføre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere