*Nettavisen* Nyheter.

Clinton-bursdag på salg

Foto: (Scanpix)

«Hei, vil du betale 3 millioner kroner for å komme i bursdagen min?»

29.10.06 18:22

Nå var nok ikke dette ordrett det som stod i invitasjonen Bill Clinton sendte ut til sin 60-årsfeiring, men budskapet var det samme.

Stones og Clinton-bilde
For sammen med kona Hillary og datteren Chelsea, sendte han ut 10.000 invitasjoner til Holywood-pamper, filmstjerner, industriledere og Wall Street-kakser.

De fikk tilbud om å betale opptil 500.000 dollar for å sitte på første rad i den tidligere presidentens bursdagsfeiring – og til den prisen var billetter til en høyst privat Rolling Stones-konsert inkludert.

Ikke nok med det, for litt over 3 millioner kroner ville man få sjansen til å bli avbildet med den tidligere presidenten på en golfrunde, samt feiring tre dager til ende med cocktail, brunch og middag. Alt selvsagt inkluderte i prisen.

Det var med andre ord ventet fullt hus av celebriteter. Slik gikk det ikke.

På tilbud
Minimumsprisen var satt til 60.000 dollar (hint 1000 dollar for hvert år Bill har levd), men da fikk man selvsagt ikke brunch, og langt dårligere plasser.

Men forrige uke måtte den tidligere presidenten krype til korset, og legge billettene ut på salg.

Da sank prisen til 12500 dollar for mottakelsen og konsert, eller 5000 dollar for bare konsertbilletter, skriver The Mail on Sunday.

Men heller ikke det var nok.

- Pinlig
For å forsikre seg om at familien Clinton ikke ble de eneste i salen med plass til 2900 tilskuere, ble billettene til slutt solgt for 1710 dollar – altså 498.290 dollar under originalprisen.

- Dette er veldig pinlig for Bill og Hillary. Da de kom opp med ideen, trodde de billettene ville selge som ild i tørt gress. Jeg tror ikke de som har betalt 500.000 dollar for dette, kommer til å like at det i salen finnes folk som har fått billetter i siste liten til på Internett, sier en venn av paret til The Mail on Sunday.

Clintons talsperson har nektet å uttale seg om saken. I går gikk festivitasen av stabelen.

Og dermed ble det en ny slump penger i kassa til Clinton Foundation – om ikke fullt så mye som Clinton-paret hadde håpet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.