RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clinton hyllet jubilanten Peres (80)

Sist oppdatert:
Bill Clinton og Thorbjørn Jagland var blant mange gamle poltiske helter som i helgen sto i kø for å hedre Israels tidligere stats- og utenriksminister Shimon Peres da han feiret 80-årsdagen.

Men partiet hans er i ferd med å lide samme skjebne som fredsprosessen i Midtøsten, mener israelske observatører.

400 gjester fra inn- og utland var på plass for å hylle veteranpolitikeren, blant dem tidligere president Bill Clinton, tidligere president Mikhail Gorbatsjov og artisten Kathleen Turner. Lederen for Stortingets utenrikskomité, Thorbjørn Jagland, deltok også i feiringen, melder NTB.

Minnestund for Rabin
Markeringen skjedde en måned etter at Peres rundet 80. Gjestene la beslag på et helt hotell i Tel Aviv, og programmet startet med en minnestund for avdøde statsminister Yitzhak Rabin.

Arbeiderpartiet satt med regjeringsmakten i Israel fram til 1977, men senere har oppslutningen gått tilbake. Det høyreorienterte Likud-partiet har overtatt mer og mer av hegemoniet, med støtte fra mindre partier i nasjonalforsamlingen Knesset.

Som spøkelser
–Arbeiderpartiet ligger i ruiner. Dets ledere dukker opp i korridorene som spøkelser, skriver den israelske fredsaktivisten Uri Avnery i en kommentar til 80-årsdagen.

–Paritet har ikke noe program. Det har ingen plan. Ingen vet hva det vil. Ingen vet hvorfor det eksisterer, og om det i det hele tatt gjør det, skriver Avnery.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere