*Nettavisen* Nyheter.

Clinton i Jeltsin-begravelse

Tusenvis stod onsdag i kø for å ta farvel med gudfaren i moderne russiske politikk. Blant utenlandske gjester er Bill Clinton.

25.04.07 16:16

Russlands tidligere president Boris Jeltsin gravlegges i dag. Men ikke i Kremlin, som den politiske tradisjonen sier. Jeltsin blir gravlagt på samme sted som forfatterne Anton Tsjekhov, Mijaíl Bulgakov og komponisten Serguei Prokofiev.

Det russiske flagget vaiet på halv stang i hele Russland onsdag. Tusenvis av russere, de fleste voksne og eldre mennesker, var innom Moskvas katedralen for å ta en siste farvel med Boris Jeltsin.

Jeltsin var ikke kjent for å være en religiøs mann, men den ortodokse kirken i Russland sa onsdag at de har mye å takke Jeltsin for, siden han «restaurerte rollen til kirken i samfunnet og i russland historie».

Den tidligere russiske presiden blir gravlagt i Novodevitsjij-kirkegården. Mange politiske personligheter fra hele verden var til stedet under seremonien, blant dem den tidligere presidenten Bill Clinton, den nåværende George W. Bush, russisk ekspresidenten Mikhail Gorbatsjov og den britiske tidligere statsministeren John Major.

Samtidig har mange land sendt sine representanter til Moskva, blant dem Belgia, Tsjekkia, Serbia, Bulgaria, Sverige, Finland og Norge. Fra Norge deltar stortingspresident Thorbjørn Jagland.

Se Nyhetskanalens innslag om Jeltsins begravelse her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.