RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FBI-DIREKTØR James Comey vitnet under en høring i Kongressen mandag.
FBI-DIREKTØR James Comey vitnet under en høring i Kongressen mandag. Foto: Nicholas Kamm (AFP / NTB scanpix)

Clinton-leiren kritiserer James Comey

Sist oppdatert:
FBI-direktøren gikk offentlig ut med etterforskningen mot Hillary Clinton, men ikke Donald Trump.

NEW YORK (Nettavisen): Bare elleve dager før presidentvalget i desember sendte FBI-direktør James Comey et brev til åtte kongresspolitikere med beskjed om at det hadde dukket opp nye e-poster med tilknytning til Hillary Clinton, som kunne være relevante i etterforskningen av Clintons bruk av privat e-postserver mens hun var utenriksminister i USA.

Nyheten kom som en bombe i valgkampinnspurten og mange mener at Comey med dette bidro til å avgjøre valget til fordel for Donald Trump, som nå er president i USA.

Mandag startet Kongressen en høring for å finne svar på i hvilken grad Russland bidro til å påvirke utfallet av presidentvalget i november. Under denne høringen fortalte FBI-direktør Comey at man allerede i juli i fjor satte i gang en etterforskning av hvorvidt Trump-leiren har konspirert med Russland i forbindelse med dette valget.

Dette er første gang han bekrefter denne etterforskningen offentlig.

Ikke uventet oppleves dette som provoserende for Hillary Clinton-leiren. Hennes tidligere pressesekretær Brian Fallen er blant dem som kommenterer dette på Twitter.

- Det er fair å spørre hvorfor han ikke mente at velgerne fortjente å vite dette, skriver Fallon.

MISFORNØYD: Brian Fallon reagerer på at James Comey holdt Trump-etterforskningen skjult før valget, mens han offentliggjorde Clinton-etterforskningen.

Også venstre-vennlige journalister reagerer på dette.

- Det virkelige temaet vi har her, er at vi ikke hørte noen i Kongressen spørre hvorfor han ikke avslørte dette samtdig som han offentliggjorde Clinton-etterforskingen, sier Angela Rye til CNN.

Tidligere pressesekretær Fallon påpeker også at Comey ikke ba om tillatelse fra justisdepartementet, hvor FBI er underlagt, før han offentliggjorde etterforskningen av Clinton. Comey uttalte i dag at han innhentet tillatelse fra justisdepartementet før han bekreftet etterforskningen av eventuelle Trump-koblinger til Russland.

Clintons tidligere pressesekretær mener også at republikanerne under høringen forsøker å tåkelegge alvoret av høringen gjennom å fokusere mest på lekkasjene fra sikkerhetsbyråene enn på den mulige innblandingen fra Russland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere