RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clinton mintes Rabin

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg var glad i Rabin, selv når jeg var uenig med han, sa Bill Clinton under minnemarkeringen for Yitzak Rabin i Israel mandag. Se bilder her.

Statsledere fra hele verden var til stede under tiårsmarkeringen av drapet på fredsprisvinneren og statsministeren Yitzak Rabin mandag. Rabin ble skutt med tre skudd av jusstudenten Yigal Amir 4. november 1995.

- Han var en universalsoldat som sloss for menneskeligheten. Vi må huske hvorfor han falt, hvorfor han levde og hvordan han døde, sa en rørt Bill Clinton da han talte under markeringen ved Mount Herzl.

- Jeg elsket han, også når jeg var uenig med han, sa ekspresidenten.

Han mente Rabin sto for en kamp som ikke bare gjelder Midtøsten.

- Jeg har sett det samme i landsbyer på den andre siden av jordkloden. Jeg har sett folk dø fordi lederne tror konfliktene gir dem rett til å drepe dem som tenker annerledes, sa han.

- Han rørte ved vår alles felles menneskelighet. Fred finnes ikke på papiret, men i menneskenes hjerter, fotsatte han.

Blant gjestene under markeringen var USAs utenriksminister Condoleezza Rice og utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Kranglet
Tidligere på dagen kom det til skarp ordbruk mellom statsminister Ariel Sharon og Condoleezza Rice under et møte i Jerusalem.

Sharon insisterte på at Israel ikke ønsker at Hamas deltar i det kommende valget på en palestinsk lovgivende forsamling i januar. Rice på sin side understreket at Israel må la Hamas delta i valgene. Det vil gjøre det enklere å presse Hamas til å legge ned våpnene etter valget, mente hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere