RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clinton sanker stemmer for Kerry

(Foto: AP/Scanpix)
Ekspresident Bill Clinton tilbyr seg å hjelpe John Kerry i valgkampen, og Kerry vil trolig takke ja. Han akter ikke å gå i samme felle som Al Gore i 2000, da han distanserte seg helt fra Clinton.

Men Kerry må trå varsomt. Det ikke er risikofritt å benytte seg av Clinton. Samtidig vet Kerry at få amerikanere kan sanke stemmer slik Clinton kan.

Skal mobilisere tvilere
Om en uke - tirsdag 22. juni - lanseres Clintons memoarer med brask og bram i New York. Samtidig legger ekspresidenten ut på en omfattende turne for å drive reklame for sitt bokverk «My Life» (Mitt liv), skriver avisen The Washington Post

I Kerry-leiren er det meningen å bruke Clinton både til å fylle opp valgkampkista og mobilisere usikre demokrater og uavhengige i sentrum av det politiske bildet. Men Kerrys rådgivere må vurdere nøye hvor de sender Clinton.

Lært av Gore
Clinton ønsker ikke å stille Kerry i skyggen.

- Han er helt klar på at han ikke skal foreta seg noe som trekker oppmerksomheten bort fra Kerry, sier Steve Richetti, som er Clintons fremste politiske rådgiver.

Al Gore, som var visepresident de åtte årene Clinton residerte i Det hvite hus, var redd for at hans tidligere sjefs frynsete moral skulle virke negativt inn under valgkampen i 2000, og sa nei til drahjelp.

Politiske kommentatorer mener Gore var for avvisende, og at det kan ha bidratt til at seieren glapp under oppløpet. Det sto ikke på Clinton, som gjerne ville stilt opp som stemmefisker, men Gore ønsket det annerledes.

Kerry legger opp til en helt annen strategi. Han omfavner Clinton.

- Jeg vil bruke ham så mye som mulig i valgkampen, sa Kerry i et intervju nylig.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere